rosiyskiy-vinischuvach-vipustiv-signalni-raketi-po-amerikanskomu-bezpilotniku-v-siriyi

російський винищувач випустив сигнальні ракети по американському безпілотнику в Сирії

 • 707971 переглядiв

Деталі

Високопоставлений американський командувач ВПС сказав, що цей крок був спробою росіян збити з неба безпілотник MQ-9 Reaper.

Цитата

«Одна з російських ракет влучила в американський безпілотник MQ-9, серйозно пошкодивши його гвинт», — сказав у заяві генерал-лейтенант Алекс Гринкевич, голова Центрального управління ВПС США.

Доповнення

Гринкевич сказав, що оператор безпілотника, який дистанційно ним керував, утримував апарат у повітрі та повернув на домашню базу.

Контекст

В останні тижні офіційні особи США заявили, що російські винищувачі неодноразово переслідували американські безпілотники MQ-9, які виконують місії проти угруповання «Ісламська держава», переважно в західній Сирії.

За останні три тижні, за словами офіційних осіб, російські винищувачі неодноразово підлітали на небезпечній відстані від американських Reaper, запускаючи сигнальні ракети та змушуючи безпілотники виконувати маневри ухилення.

У Сирії перебуває близько 900 військовослужбовців США на постійній основі. Решта періодично змінюються, щоб виконувати місії проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі