rosiyskiy-fregat-prishvartuvavsya-u-pivdenniy-afritsi-naperedodni-viyskovikh-navchan

Російський фрегат пришвартувався у Південній Африці напередодні військових навчань

 • 675837 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Російський військовий фрегат пришвартувався в гавані Кейптауна в понеділок напередодні військових навчань, інформує УНН.

Деталі

Російське консульство в Кейптауні опублікувало в Твіттері фотографію корабля “Адмірал Горшков” у гавані, заявивши, що він “направляється в Дурбан, де візьме участь у спільних навчаннях”.

Cape Town hosts #Russian frigate "Admiral Gorshkov". The battleship arrived in the Mother City on its way to Durban where it will take part in joint naval drills scheduled for February 17-27. pic.twitter.com/RrByExX9H8

— ГК РФ в Кейптауне (@RusConsCapetown) February 13, 2023

Найбільша опозиційна група Південної Африки, Демократичний альянс (DA), засудила спільні навчання.

"Це судно пливтиме до Чорного моря і братиме участь у вторгненні проти України", - сказав AFP Кобус Маре, член парламенту, який займається позицією партії щодо оборони.

"Це може дуже легко зробити Південну Африку співучасником цих військових злочинів", - сказав він. "Ми втягнуті в пропагандистське шоу росії".

Доповнення

Навчання, що отримали назву “Мосі”, що місцевою мовою тсвана означає “дим”, заплановані на 17–27 лютого у портових міст Дурбан та Річардс-Бей.

Вони приурочені до перших роковин вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Південноафриканські військові заявили минулого місяця, що понад 350 збройних сил Південної Африки візьмуть участь у навчаннях “з метою обміну оперативними навичками та знаннями” з росією та Китаєм.

Південна Африка відмовилася засудити вторгнення в Україну, яке значною мірою ізолювало Москву на міжнародній арені, заявивши, що хоче залишатися нейтральною.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Британська королева-консорт Камілла знову заразилася Covid

     • 1168760 переглядiв