rosiyski-voyenni-zlochini-v-ukrayini-yes-vidiliv-ponad-7-mln-yevro-mks-na-rozsliduvannya

Російські воєнні злочини в Україні: ЄС виділив понад 7 млн євро МКС на розслідування

 • 125527 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. ЄС підтримує розслідування Міжнародного кримінального суду, у тому числі російських воєнних злочинів в Україні, виділивши 7,25 млн євро, йдеться у повідомленні Єврокомісії, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Європейська комісія запустила новий проект у межах свого Інструменту зовнішньої політики для підтримки слідчих можливостей Міжнародного кримінального суду (МКС) на суму 7,25 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, цей проект, про який вперше оголосив Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки у Києві, є "частиною зусиль ЄС щодо боротьби з безкарністю за міжнародні злочини у всьому світі".

"Зокрема, це допоможе МКС розширити свої слідчі можливості, щоби відреагувати на поточні розслідування воєнних злочинів, скоєних рф в Україні", - наголосили у ЄК.

Доповнення

ЄС підтримує розслідування, розпочате прокурором МКС. 25 квітня Євроюст та МКС домовилися про об'єднання зусиль, а Суд про участь у Спільній слідчій групі ЄС. Наразі збирається інформація про можливі воєнні злочини та злочини проти людяності, щоб у майбутньому відповідні сторони могли провести розслідування та винести судове рішення, щоб забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у воєнних та інших злочинах, зазначили у Єврокомісії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Податкова розпочала відшкодування ПДВ

     • 150083 переглядiв