ukenru
rosiyski-viyskovi-demonstruyut-pidvischenu-slabkist-u-viyni-v-ukrayini-britanskiy-voyenachalnik

Російські військові демонструють підвищену слабкість у війні в Україні – британський воєначальник

 • 145955 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Мобілізація росії продемонструвала зростаючий тиск на кремль, оскільки його збройні сили демонструють ознаки "слабкості і немічності, що зростає" у війні в Україні, заявив у п'ятницю начальник штабу оборони Великої Британії адмірал сер Тоні Радакін, передає УНН посилаючись на Sky News.

Цитата

"Є точки тиску. У російських збройних силах є певна крихкість", - сказав Радакін.

Деталі

Але Радакін попередив, що конфлікт розвивається повільно, а Україна готова до подальшого поступового використання переваг російських "больових точок".

Радакін сказав, що зауваження путіна, в тому числі його ядерна риторика, що відновилася, були прикладом того, як "росія реагує з точки зору слабкості та відчаю".

"І риторика стає все більш і більш безрозсудною", - сказав він.

За його словами, Україна, яка цього місяця провела блискавичний контрнаступ, відвойовуючи ділянки Харківської області, як і раніше, має більше можливостей на північному сході та сході країни. На запитання, чи вплинула російська мобілізація на її збройні сили в Україні, Радакін відповів: "Ні у військовому, ні в тактичному сенсі ніякого значення".

"Це показує тиск, під яким знаходиться росія", - сказав Радакін, додавши, що мобілізованих російських сил попросили прибути з бинтами та зимовим спорядженням.

"Я не думаю, що ця мобілізація, проведена таким незграбним, дилетантським та епатажним способом, вселяє великий страх в українські збройні сили", - сказав він.

"І, принаймні, це додає мотивації Україні того, що вони досягають успіху".

Додамо

Його коментарі прозвучали невдовзі після того, як путін у п'ятницю виголосив у Москві 37-хвилинну антизахідну промову перед підписанням документів про анексію чотирьох областей України - акт, який Україна, США та Європейський Союз засудили як незаконний.

Українські Національні Новини

Новини Світу