rosiyski-vinischuvachi-druge-za-dva-dni-peresliduvali-bezpilotnik-ssha-v-siriyi

російські винищувачі друге за два дні переслідували безпілотник США в Сирії

 • 529192 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. російські винищувачі переслідували американський безпілотник над Сирією вдруге за два дні, повідомили ВПС США. Вони також закликали рф припинити "безрозсудну поведінку", яка несе загрозу для військових сил обох країн, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

За даними повітряних сил США, російські винищувачі вдруге за два дні атакували американський безпілотник. У четвер американський дрон MQ-9 Reaper виконував місію проти цілей ІДІЛ на північному заході Сирії, коли до нього наблизилися два російські винищувачі, заявив генерал-лейтенант ВПС Алекс Гринкевич.

Потім один із російських реактивних літаків почав скидати сигнальні ракети перед американським безпілотником, очевидно намагаючись вразити дрон, змусивши його вдатися до маневрів ухилення.
На відео зіткнення, опублікованому Центральним командуванням ВПС, видно, як два російські винищувачі летять поруч із американським безпілотником.

Потім один із винищувачів випускає серію парашутних ракет, пролітаючи над дроном. російські винищувачі – СУ-45 і СУ-35 – майже годину переслідували американський безпілотник.

Цитата

«Ми закликаємо російські сили в Сирії припинити цю безрозсудну поведінку та дотримуватися стандартів поведінки, які очікуються від професійних військово-повітряних сил, щоб ми могли знову зосередитися на довготривалій поразці ІДІЛ», - сказав Гринкевич.

Додамо

Раніше повідомлялося, три російські винищувачі завдали удару по трьом американським безпілотникам над Сирією. Під час зіткнення в середу російські літаки скинули парашутні ракети перед американськими безпілотниками, змусивши їх маневрувати. Крім цього, раніше російський винищувач СУ-35 атакував два французькі винищувачі Rafale, які виконували місію поблизу іраксько-сирійського кордону в четвер, повідомляє видання.

Нагадаємо

Агресивна поведінка росії щодо американських дронів мала місце і за межами Сирії. У березні російський винищувач СУ-27 зіткнувся з американським безпілотником MQ-9 Reaper у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Зіткнення пошкодило пропелер безпілотника, змусивши його впасти у воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія проводить спільні військові навчання із Сирією

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ підтримує легалізацію медичного канабісу - Кузін

     • 622347 переглядiв