rosiyski-spetssluzhbi-namagalisya-proniknuti-v-elektronnu-sistemu-planuvannya-operatsiy-zsu-sbu

Російські спецслужби намагалися проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ - СБУ

 • 231601 переглядiв

Цитата

"З перших днів повномасштабної війни ми відбиваємо кібератаки російських спецслужб, які намагаються зламати нашу систему військового управління і не тільки. Проведена нами зараз операція – це кібероборона нашого війська", - зазначив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Деталі

Оборонна кібероперація проводилась у взаємодії зі Збройними Силами України. За словами Вітюка, відповідальність за кібератаки лежить на хакерському угрупованні Sandworm, яке підконтрольне російській воєнній розвідці.

Кіберфахівці СБУ встановили, що для поширення "вірусів" у системі росіяни робили основну "ставку" на захоплення українських планшетів на полі бою. Надалі вони планували використовувати наявні на цих пристроях доступи та програми для проникнення в систему.

Зазначається, що загалом Служба безпеки виявила майже 10 ворожих шпигунських програм, які були призначені для отримання інформації із системи. СБУ підкреслило, що продовжує співпрацю з Генеральним штабом ЗСУ та здійснює документування дій ворожих спецслужб і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо

У Донецькій області СБУ викрили групу жінок, які працювали на фсб і «вагнерівців». Вони збирали дані про місце перебування СБУ і напрямки вильотів авіації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні циркулює 14 штамів COVID-19 - МОЗ

     • 967293 переглядiв

    На Рівненщині через пустощі з вогнем загинула дитина

     • 217712 переглядiв