ukenru
rosiyski-kosmonavti-proveli-videotur-po-modulyu-mks

Російські космонавти провели відеотур по модулю МКС

 • 17007 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Російські космонавти провели відеотур по внутрішньому простору дослідного модуля МКС, який в четвер через кілька годин після стикування ненадовго вивів Міжнародну космічну станцію з-під контролю. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За повідомленням Роскосмоса, на кадрах, опублікованих пізно ввечері в суботу, космонавти Олег Новицький та Петро Дубров відкривають люки і роблять коротку екскурсію по модулю "Наука".

Російські космічні чиновники заявили, що в неполадках винний програмний збій і можлива відсутність уваги з боку людини, через який вся космічна станція вийшла зі свого нормального польотного положення з сімома членами екіпажу на борту.

Згідно зі звітом NASA про інцидент в четвер, керівник негайно оголосив про надзвичайну ситуацію в космічному польоті, оскільки наземні інженери намагалися відновити стабільність дослідного супутника.

NASA і Роскосмос заявили, що сім членів екіпажу - два російські космонавти, три американських астронавта і двоє з Японії і Франції - ніколи не піддавалися будь-якій безпосередній небезпеці.

Додамо

Роскосмос, який на цьому тижні повідомив про плани запустити ще один російський модуль на станцію в листопаді, постраждав від низки невдач і корупційних скандалів, в тому числі під час будівництва космодрому Східний на Далекому Сході країни, де підрядників звинуватили в розкраданні державних коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу