ukenru
rosiyski-gaubitsi-gradi-ta-marsh-v-okupovanomu-krimu-vidbulisya-zakhodi-do-dnya-zakhisnika-vitchizni

Російські гаубиці, "Гради" та марш: в окупованому Криму відсвяткували "День захисника вітчизни"

 • 25770 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. В окупованому Криму, а саме в Севастополі та Сімферополі, відбулись заходи до "Дня захисника вітчизни". В Сімферополі показували російську військову техніку і озброєння, зокрема гаубиці та "Гради", а в Севастополі відбувся марш місцевого "ополчення" та членів російських "козацьких" формувань. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

"У центрі Сімферополя 23 лютого показували російську військову техніку і озброєння. Захід приурочили до "Дня захисника вітчизни"... Так, на площі Леніна розмістили бронетранспортери, артилерійські гаубиці, систему залпового вогню "Град" і штатне стрілецьке озброєння різних підрозділів армійського корпусу Чорноморського флоту Росії, Росгвардіі, а також рятувальну та спеціальну техніку тутешніх структур МНС. Крім того, російські казаки показували стрілецьке озброєння часів Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що на площі була увімкнена музика воєнних років, сучасні пісні про російську армію, а також зачитувалися тактико-технічні характеристики (ТТХ) представлених зразків військової техніки і артилерійського озброєння.

"В Севастополі в російський "День захисника вітчизни" провели ходу і мітинг місцевого "ополчення" та членів "козацьких" формувань… В центрі міста на площі Нахімова виставили військову техніку і фотогалерею про події анексії Криму та Севастополя в 2014 році", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на площі влаштували виставку озброєння та засобів спецпризначення – бронетранспортерів, "Градів", модулів перешкод "Красуха-4С". Біля палаток стояли військові у формі "зелених чоловічків". Були платки "Роль армії в забезпеченні суверенітету країни", у якій можна було написати листа військовослужбовцям, і "Російська весна", в які були фото та газети про події 2014 року.

"Під час свята російські військові зазивали служити до армії. Для рекрутського набору встановили столи з агітаційними матеріалами", - вказано у ЗМІ.

Нагадаємо, в 2014 році п'ятий президент України Петро Порошенко скасував указом відзначання Дня захисника вітчизни 23 лютого, і призначив День захисника України 14 жовтня.

Як повідомлялося раніше в УНН, в окупованому Криму влаштували дитячий військовий парад на честь 23 лютого.

Українські Національні Новини

Політика