ukenru
rosiyska-sudnoplavna-kompaniya-sovkomflot-prodala-blizko-desyati-suden-na-tli-sanktsiy-wsj

Російська судноплавна компанія "Совкомфлот" продала близько десяти суден на тлі санкцій – WSJ

 • 142717 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Російська судноплавна компанія “Совкомфлот” уклала угоди на продаж близько десяти суден покупцям з країн Азії та Близького Сходу на тлі західних санкцій. Про це повідомляє УНН, посилаючись на The Wall Street Journal.

Деталі

“Совкомфлот” продав п’ять танкерів компанії Koban Shipping, що базується в Дубаї, і чотири газовози — сінгапурській Eastern Pacific Shipping, інформують джерела видання. Eastern Pacific заплатила 700 мільйонів доларів банку, який став власником суден.

За словами джерел, російська компанія також веде переговори про продаж інших кораблів з різними організаціями, зокрема з China Merchants Group Ltd. Зазначається, що кінцевий власник деяких суден може бути невідомий деякий час, а частину угод, ймовірно, укладатимуть через фіктивні компанії. Такі кроки роблять через те, що купівля безпосередньо у суб’єкта санкцій несе ризики штрафу.

Судноплавні брокери повідомили, що деякі судна, які були продані, змінили свої назви та реєструються під іншими прапорами, щоб бути застрахованими.

Додамо

“Совкомфлот” володіє та експлуатує 122 судна, у тому числі танкери для нафти, газовози та криголами. У письмовій заяві компанія заявила, що продає “застарілі споруди, а також судна, використання яких здавалося неможливим через обмеження, накладені проти російського комерційного флоту”, пише WSJ.

Раніше

росія стикається з найсерйознішим економічним спадом за майже три десятиліття. ВВП країни може скоротитися на 12% через санкції, пишуть ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу