ukenru
rosiyska-propaganda-poshiryuye-feyk-pro-nachebto-rekordniy-vrozhay-zernovikh-v-rosiyi

Російська пропаганда поширює фейк про начебто рекордний врожай зернових в росії

 • 129192 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО спростував фейк, яку поширює росія про начебто рекордний врожай зернових в росії. Про це інформує УНН.

Цитата

"Значне зростання врожаю зернових в рф не підтверджують об’єктивні дані і це є свідомою маніпуляцією", - йдеться у повідомленні.

Деталі

З історичного рекорду у 2017 році (135,5 млн т), врожайність зернових в рф постійно знижувалась - з 133,5 млн тонн у 2020 році до 121,4 млн тонн у 2021 році.

Фейкове підвищення обсягів зернових здійснюється лише за рахунок вивезення зерна минулого врожаю з тимчасово окупованих територій Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Російські війська загарбали на окупованих територіях понад 400 тис. тонн зернових, які перевозять у напрямку Криму та росії, а частину — морським шляхом до Сирії.

При цьому, рф продовжує блокувати «зерновий коридор» із портів України у Чорному морі, яким експортувалось до 1,5 млн тонн у місяць, і шантажує відкриттям доступу до морських портів України, якщо США та ЄС почнуть скасовувати санкції.

Нагадаємо

Рашисти використовують окупований Крим, як пункт логістики збуту викраденого зерна.

Українські Національні Новини

Суспільство