ukenru
rosiyska-ombudsmen-vidvidala-ukrayinskikh-politvyazniv-u-simferopolskomu-sizo

Російська омбудсмен відвідала українських політв’язнів у сімферопольському СІЗО

 • 7572 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Російська омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала українських політв’язнів в СІЗО в окупованому Сімферополі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу українського омбудсмена.

Зокрема, вона перевірила умови тримання та надання необхідної медичної допомоги українським політв’язням Володимиру Балуху, Узаіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову. За результатами відвідування, Москалькова відмітила, що стан їхнього здоров'я оцінюється як позитивний.

"Обвинуваченим і засудженим забезпечуються передбачені законом умови тримання. Технічне оснащення камер перевіряється щоденно. У разі виявлення будь-яких несправностей, працівники установи вживають заходів для їх усунення. Затримані особи у СІЗО забезпечені триразовим харчуванням, а також їм дозволено отримувати без обмежень посилки та передачі. Вони щоденно мають прогулянку тривалістю не менше години", - йдеться в офіційній відповіді Москалькової.

Щодо Володимира Балуха Омбудсмен РФ повідомила, що він тримається у двомісній камері площею 10,5 кв.м., обладнаній у відповідності до установлених стандартів. У камері наявний телевізор і бак для питної води. Разом з Балухом у камері знаходиться ще одна особа.

"Тілесних ушкоджень, травм чи ознак здійснення на нього фізичного чи психологічного тиску при доставленні Володимира Балуха до СІЗО, або за період його тримання в установі, в тому числі і після виїзду в ізолятор тимчасового тримання, не виявлено. Звернення, заяви чи скарги через адміністрацію СІЗО Володимиром Балухом не направлялись. Претензій до умов тримання, скарг на принижуюче чи жорстоке ставлення у ході відвідання мною засуджених він не висказав", - наголосила вона.

Москалькова також зазначила, що у 2018 році Балуха 5 разів відвідували адвокати Тарас Омельченко та Ольга Динзе.

Нагадаємо, двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова, який перебуває за ґратами у Росії, Наталія Каплан заявила, що нічого не просила у президента РФ Володимира Путіна, на фоні повідомлень про звернення родини режисера до російського президента із закликом звільнити українця.

Українські Національні Новини

Політика