rosiyani-v-energodari-stvoryuyut-zagrozu-dlya-ekologichnoyi-ta-radiatsiynoyi-bezpeki-mer

росіяни в Енергодарі створюють загрозу для екологічної та радіаційної безпеки – мер

 • 169692 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. росіяни в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області продовжують знущатися над містянами, регулярно створюючи своїми діями загрозу для екологічної та радіаційної безпеки. Про це повідомляє УНН з посиланням на міського голови Енергодара Дмитра Орлова.

Деталі

За словами мера Енергодару, вже протягом місяця місцеві жителі регулярно спостерігають значне задимлення на вулицях міста, особливо першого мікрорайону, через роздмухування пилу з золовідвалів Запорізької ТЕС.

Як розповів Орлов, золовідвали - це місця складування золи та шлаку, які утворюється в процесі роботи теплової електростанції при спалюванні твердих палив.

Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин. При висиханні утворюється пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Для безпечного утримання золовідвалів необхідно регулярно поливати пил водою, як це робили працівники підприємства до окупації, зазначив мер.

Цитата

«На сьогодні ми бачимо, що через недолуге "управління" окупантів, регулярні обстріли та відсутність належного утримання золовідвалів утворюються великі хмари пилу, які розносяться вітром по місту», - сказав мер.

За його словами, ця ситуація спричинена не тільки погодними умовами. Останнім часом окупанти влаштовують автомобільні гонки прямо по золовідвалу, тим самим значно посилюючи підіймання пилу в атмосферу.

«Знаючі рівень "креативності" окупантів, можна цілком припустити, що таким чином вони планують чергові переміщення своєї техніки, або ж інші злочини, сховавшись від пильного ока містян в густих хмарах пилу», - заявил Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують забрати 4500 квартир і будинків у жителів Енергодара – ГУР МО

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі