rosiyani-ponad-use-khochut-zberegti-bakhmut-i-styaguyut-tudi-usi-rezervi-cherevatiy

росіяни понад усе хочуть зберегти свої позиції під Бахмутом і стягують туди усі резерви - Череватий

 • 210282 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Бахмутський напрям наразі один із найактивніших на сході. Сили оборони утримують ініціативу, проводять штурмові дії та вичавлюють ворога. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Деталі

За словами Череватого, на сході України є два найактивніші напрямки - це Бахмутський, де ворог намагається контратакувати: посилено завдає артилерійських та авіаційних ударів, проте успіх та ініціатива залишаються за українською стороною; та Лимано-Куп’янський напрямок, де ворог атакує українські позиції, застосовуючи всі види ураження.

Цитата

"Ворог понад усе хоче зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут. Тому він постійно стягує туди свої резерви. Іноді він намагається контратакувати, ми спостерігаємо ці тенденції і постійно вражаємо ворога вогнем, гасимо відповідними ударами ці спроби контратакувати нас, і за весь останній час у ворога успіху в контратаках не було", - повідомив Череватий.

Додамо

Речник Східного угруповання військ ЗСУ також розповів, що у Східній операційній зоні за цю добу було завдано понад 1150 артилерійських ударів різними типами мінометів, ствольної артилерії, реактивної системи залпового вогню. Відбулося 15 бойових зіткнень, у ході яких 121 окупант був знищений, 256 зазнали поранень, знищено 4 ворожі танки, 2 самохідні артилерійські установки, 4 бойові машини піхоти, 2 міномети, зокрема 240-мм самохідний міномет «Тюльпан», 2 безпілотні апарати типу «Орлан-10», 2 дрони-камікадзе «КУБ» і 5 одиниць автомобільної ворожої техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це більше про маркетинг, а не війну": Череватий про роту "кадирівців" біля Бахмута

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    До України прибула адміністраторка USAID Саманта Павер

     • 323184 переглядiв

    У Києві обмежують рух вантажівок на тлі спеки

     • 621628 переглядiв

    В Україні стартувала кампанія з вакцинації від кору

     • 565146 переглядiв