ukenru
rosiyani-buli-taki-vpevneni-u-zakhoplenni-kiyeva-scho-bronyuvali-mistsya-u-stolichnikh-restoranakh-arestovich

Росіяни були такі впевнені у захопленні Києва, що бронювали місця у столичних ресторанах - Арестович

 • 379149 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Російські генерали бронювали місця у столичних ресторанах до вторгнення в Україну 24 лютого, оскільки були впевнені захопити країну за три доби. Про це заявив в інтерв'ю Юлії Латиніній радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович, пише УНН.

Цитата

"Була надія на легкий успіх, що вони за три дні винесуть нас в одну хвіртку і будуть... Вони дзвонили нашим рестораторам і замовляли місця в кафе в Києві, публічні дзвінки були "прийдемо всією бригадою" - Ульяновською, такою, сякою. Де ця Ульяновська бригада зараз?", - каже Арестович, відповідаючи на питання про дії російських генералів.

Деталі

Як розповів радник голови ОП, українські військові знайшли при убитих старших командирах російської армії у Гостомелі плани.

"Один із цих планів говорив зокрема, що він за планом через 12 годин після початку операції виставляє патрулі біля Верховної Ради, пост охорони біля Кабміну, Нацбанку та Офісу президента. Вони вважали, що вони будуть взяті за 12 годин", - каже він.

За словами Арестовича, коли Гостомель не впав, окупанти почали перекидати туди резерви, щоби захопити Гостомель, а потім Васильків.

"Так ось, фішка в чому: вони так серйозно вважали, вони так серйозно планували. Це показує глибину їхнього відриву від реальності", - констатує він.

Раніше

Як писав УНН, за словами Арестовича, заява російського диктатора володимира путіна про наказ нібито не штурмувати промзону "Азовсталі" в Маріуполі може означати, що окупанти таким чином планують посилити війська на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика