rosiya-zruynuvala-abo-poshkodila-ponad-2-6-tis-osvitnikh-obyektiv-v-ukrayini

росія зруйнувала або пошкодила понад 2,6 тис. освітніх обʼєктів в Україні

 • 151961 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. росія терористичними ударами по Україні зруйнувала або пошкодила понад 2600 освітніх обʼєктів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, передає УНН з посиланням на Офіс Президента.

Цитата

«Цієї ночі російська ракета вдарила по будівлях Хортицької академії в Запорізькій області. Для чого? Така тактика, тактика терористів. Уже понад 2600 освітніх обʼєктів зруйновано або пошкоджено ось такими терористичними ударами росії», - розповів Зеленський.

За його словами, 540 – це загальна кількість пошкоджених російськими ударами обʼєктів культурної спадщини, культурних інституцій і релігійних споруд в Україні за час повномасштабної війни, із 24 лютого. Майже 200 зруйнованих або пошкоджених храмів.

Деталі

Президент нагадав, що учора в Києві російська ракета вдарила по перехрестю в центральній частині міста.

«Загинули люди – згоріли просто в машинах. І це було за 700 метрів від дзвіниці Софійського собору – об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На тому ж таки перехресті розташовані корпуси університету Шевченка – одного з найважливіших університетів сходу Європи. Він постраждав від цього удару. Інститут філології розбитий», - сказав Зеленський.

Доповнення

Внаслідок ракетного обстрілу центру Києва було пошкоджено будівлю філармонії, музеїв Ханенків та Шевченка.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президент закликав виключити рф з ЮНЕСКО

     • 114185 переглядiв

    Над Одещиною вдень було збито 5 російських ракет

     • 177384 переглядiв