ukenru
rosiya-znayshla-zastosuvannya-taktichniy-aviatsiyi-na-donbasi-yak-ranishe-ne-vdavalosya-britanska-rozvidka

росія знайшла застосування тактичній авіації на Донбасі, як раніше не вдавалося - британська розвідка

 • 587098 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. росія застосовує тактичну авіацію на Донбасі для підтримки просування, тоді як неспроможність знищити українські ППО в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну обмежувала її застосування, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У британські розвідці відзначили високу активність російської авіації на Донбасі. "При цьому російські літаки завдають ударів з використанням як керованих, так і некерованих боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

"Нездатність росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні конфлікту обмежувала її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ", - вказують у Міноборони Великої Британії.

Таким чином, як зазначається, російська повітряна активність здебільшого обмежувалася ударами в глибину з використанням крилатих ракет повітряного та наземного базування, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів. "Однак самі по собі ці удари не мали істотного впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних ракет, ймовірно, значно вичерпалися", - зауважили у британській розвідці.

Цитата

"З переміщенням оперативного фокусу на Донбас, росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масовані артилерійські обстріли, щоб застосувати свою переважаючу вогневу міць. Комбіноване застосування авіаційних та артилерійських ударів стало ключовим фактором нещодавніх тактичних успіхів росії у регіоні", - зазначають у британській розвідці.

При цьому вказано, що більш широке використання некерованих боєприпасів призвело до широкомасштабних руйнацій населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні супутні збитки та жертви серед цивільного населення.

Раніше

Британська розвідка вказувала, що рф ймовірно послала на війну в Україну 50-річні танки Т-62, що підкреслює дефіцит.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП