ukenru
rosiya-zapevnila-yespl-scho-balukh-ta-sche-troye-politvyazniv-ne-goloduyut

Росія запевнила ЄСПЛ, що Балух та ще троє політв'язнів не голодують

 • 7468 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію щодо стану здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях. Про це з посиланням на дані прес-служби ЄСПЛ повідомляє ВВС Україна, передає УНН.

Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня з проханням зобов'язати Росію прояснити стан здоров'я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії".

23 серпня ЄСПЛ повідомив, що суд вирішив застосувати правило 39 свого регламенту про невідкладні забезпечувальні заходи щодо Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова.

Росія мала до 5 вересня надіслати ЄСПЛ інформацію щодо стану здоров'я цих людей та повідомити, чи наразі вони голодують.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіки регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", - повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

Натомість в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової заявили, що, станом на 6 вересня, Володимир Балух продовжує голодування вже 172-й день.

Раніше повідомлялось, що засуджений у Криму українець Володимир Балух оголосив голодування ще 14 березня.

Українські Національні Новини

Політика