rosiya-viznala-svoyu-porazku-v-kharkivskiy-oblasti-isw

росія визнала свою поразку в Харківській області – ISW

 • 270965 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. росія визнала свою поразку в Харківській області. Це перший випадок коли москва відкрито визнала поразку з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляють Аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН.

Цитата

«Кремль визнав свою поразку в Харківській області. Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти державних ЗМІ активно обговорюють причини поразки Росії в Харківській області, помітна зміна їхньої попередньої моделі звітування про перебільшені чи сфабриковані успіхи Росії з обмеженою кількістю деталей», - йдеться у звіті.

Деталі

Зазначається, що у кремлі ніколи не визнавали, що росія зазнала поразки навколо Києва чи, згодом, на острові Зміїний, розглядаючи відступ з Києва як рішення поставити пріоритетом «звільнення» Донбасу, а вихід з острова Зміїний — як «жест доброї волі».

В інститут вивчення війни повідомляють, що міністерство оборони росії спочатку запропонувало подібне пояснення російської невдачі в Харкові, стверджуючи, що російські сили відводять війська з Харківської області для перегрупування, але цей неправдивий наратив наштовхнувся на швидку та гучну критику в мережі.

«Джерела в Кремлі зараз працюють над тим, щоб зняти з Путіна будь-яку відповідальність за поразку, натомість звинувачуючи у втраті майже всієї окупованої Харківської області недостатньо поінформованих військових радників із оточення Путіна», - повідомляють аналітики.

Доповнення

В Міноборони повідомляли, що реальна цифра звільнених територій на Харківщині майже вдвічі більша – наразі офіційно підтверджено деокупацію 300 населених пунктів.

Експерти кажуть, що крах росії в Харківській області є найбільшою проблемою в кар'єрі володимира путіна, і що у кремлівського лідера закінчуються варіанти. Диктатор путін понад два десятиліття ретельно культивував свій внутрішньополітичний імідж сильного зовнішньополітичного стратега, здатного перехитрити західних лідерів та повернути москві колишню славу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія визнала свою поразку в Харківській області – ISW

     • 270965 переглядiв

    Росіяни вночі масовано обстріляли Миколаїв, — мер

     • 130689 переглядiв

    Першу леді України запросили на ключову для ЄС подію

     • 349743 переглядiв

    США анонсували черговий пакет військової допомоги Україні

     • 149630 переглядiв