ukenru
rosiya-vivela-v-chorne-more-ugrupovannya-z-pyati-velikikh-desantnikh-korabliv

росія вивела в Чорне море угруповання з п'яти великих десантних кораблів

 • 134227 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Чорне море вийшло угруповання з п'яти великих десантних кораблів, зібране з трьох флотів вмф росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

Цитата

«Так, у Південній бухті – найбільшому відгалуженні Севастопольської бухти – біля Мінної стінки пришвартовано чотири БДК. Ближні два на фото – це БДК проекту 1171 «Тапір». У складі чорноморського флоту було три такі кораблі, один із них – БДК «Саратов» знищений українською ракетою в порту Бердянська. Два інших – «Орськ» (бортовий номер 148) та «Микола Фільченков» (152)», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що з початку повномасштабного військового вторгнення армії росії в Україну бортові номери всіх кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.

«Також біля Мінної стінки стоять два БДК проекту 775. В чорноморському флоті чотири такі кораблі: «Цезар Куніков» (158), «Новочеркаськ» (142), «Ямал» (156) та «Азов» (151). В даний час у 13 судноремонтному заводі чорноморського флоту в Кілен-бухті проходять ремонт БДК «Новочеркаськ» та «Азов», у чому зміг переконатися кореспондент Крим.Реалії», - наголошується в повідомленні.

Крім того, БДК «Корольов» Балтійського флоту, який наприкінці травня також проходив ремонт у 13 судноремонтному заводі, в даний час пришвартований у Сухарній бухті.

Як раніше повідомлялося, перелічені великі десантні кораблі зайшли до Чорного моря у першій декаді лютого для участі у навчаннях.

Доповнення

Сьогодні, 3 червня Оперативне командування “Південь” повідомляло, що у Чорному морі знаходяться 2 ракетні та 5 великих десантних російських кораблів. Зберігається загроза ракетних ударів та висадки десанту.

Українські Національні Новини

Суспільство