ukenru
rosiya-vikoristovuye-ordlo-i-krim-yak-sviy-viyskoviy-forpost-kravchuk-v-oon

Росія використовує ОРДЛО і Крим як свій військовий форпост - Кравчук в ООН

 • 21001 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Російська Федерація перетворила тимчасово окуповані окремі райони Донецької і Луганської областей, а також півострів Крим, у свій великий військовий форпост. Про це під час виступу на Раді безпеки ООН сказав перший президент України, глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук, передає УНН.

Цитата

"Звичайною практикою стало незаконне перетинання непідконтрольної Україні ділянки кордону російськими вантажними ешелонами, автомобільними колонами, які доставляють на тимчасово окуповану територію озброєння, боєприпасів і персонал. Повинен сказати, що на сьогодні вже нікого не вводять в оману спроби Росії переконати міжнародне співтовариство в тому, що в Україні, мовляв, немає російських військ, зброї або найманців. Фактично, Російська Федерація перетворила окремі райони Донецької і Луганської областей, а також Крим в свій великий військовий форпост. Росія продовжує видавати сотні тисяч російських паспортів українським громадянам, які проживають на окупованих територіях", - сказав Леонід Кравчук.

Деталі

Він зазначив, що Росія демонструє неповагу до норм і принципів міжнародного права.

За його словами, Росія штучно блокує дії України на різних напрямках роботи по Донбасу - домовилися про 4 нових ділянки розведення сил, але Росія відмовляється завершити роботу по ним роботу, як і з розмінування.

"На жаль, Росія не відповіла взаємністю на ці кроки. Навпаки, в січні-лютому цього року кількість порушень режиму припинення вогню з боку російських незаконних збройних формувань значно зросла, що призвело до нових бойових втрат серед українських військовослужбовців", - додав політик.

Доповнення

У МЗС зазначили, що Україна ставиться "спокійно" до ініційованого російською стороною засідання Радбезу ООН щодо виконання Мінських угод.

Варто зазначити, що в лютому 2020 року Росія також скликала Радбез щодо виконання Мінських угод.

За його підсумками, п'ять країн ЄС виступили з заявою на підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика