ukenru
rosiya-v-oon-vidpovila-na-propozitsiyu-guterrisha-pro-velikodnye-peremirya-psevdomirotvorchiy-zaklik

росія в ООН відповіла на пропозицію Гутерріша про великоднє перемир'я: "псевдомиротворчий заклик"

 • 173587 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Тактичним “псевдомиротворчим закликом” назвав на засіданні Ради Безпеки ООН представник росії пропозицію Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша про введення в Україні “гуманітарної тиші” на Великдень. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця оприлюднив відповідне відео з Радбезу у Twitter, пише УНН.

Деталі

“Антоніу Гутерріш закликав встановити з 21 квітня "великоденну гуманітарну паузу" для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі. Послухайте і ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти”, - прокоментував оприлюднене відео Кислиця.

Так, на відео представник рф назвав пропозицію "тактичним псевдомиротворчим закликом".

“Не буду приховувати, що дуже брехливо і нещиро звучать у цих умовах заклики до миру і припинення вогню, які на практиці означають лише прагнення дати київським націоналістам і радикалам перепочинок для того, щоб вони могли перегрупуватися, отримати нови партії дронів, ПТУРів і ПЗРК,.. влаштувати нові нелюдські провокації і запустити нові фейки про дії російських солдатів", — сказав представник рф.

Раніше

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у вівторок засудив новий наступ росії на сході України і закликав до чотириденного перемир'я, яке має збігтися з початком православного Страсного тижня.

Україна заявила, що поділяє думку, що гуманітарна пауза є необхідною для безпечної евакуації тисяч цивільних осіб з місць бойових дій.

Українські Національні Новини

Політика