ukenru
rosiya-rozpochala-budivnitstvo-mostu-do-kitayu

Росія розпочала будівництво мосту до Китаю

 • 10877 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Будівництво мосту через річку Амур між Росією і Китаєм, яким планують зв’язати дві країни, розпочалося у РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Як повідомляє видання, будівництво розпочалось в Благовіщенському районі Амурської області. У прес-службі уряду регіону зазначили, що міст планують побудувати за три роки.

"В урочистій церемонії, присвяченій початку будівництва транскордонного мостового переходу через річку Амур, взяли участь голова Приамур'я і представники влади провінції Хейлунцзян", - розповіли у прес-службі.

На церемонії початку будівництва мосту губернатор китайської провінції Лу Хао заявив, що будівництво мосту Благовєщенськ-Хейхе через Амур сприятиме зміцненню співпраці між провінцією Хейлунцзян (північний схід Китаю) і Далеким Сходом Росії.

"Будівництво мосту прискорить процес модернізації та подальшого розвитку систем автомобільного, залізничного та річкового видів транспорту, а також буде сприяти зміцненню співробітництва провінції Хейлунцзян і Далекого Сходу РФ. Міст створить новий міжнародний транспортний маршрут, сприятиме розширенню співробітництва між прикордонними містами Росії і Китаю", - сказав він.

Також видання зазначає, що угода про будівництво моста через Амур в районі російського міста Благовєщенська і китайського місті Хейхе було підписано урядами двох держава в 1995 році, у вересні 2015 рік у нього були внесені зміни.

Нагадаємо, Росія та Китай провели спільні військові навчання "Спільне море-2016" в Південно-Китайському морі, де тривають територіальні суперечки між Пекіном і його сусідами.

Українські Національні Новини

Новини Світу