ukenru
rosiya-poshiryuye-feyk-pro-epidemiyu-tuberkulozu-v-zsu

росія поширює фейк про "епідемію туберкульозу" в ЗСУ – ЦПД при РНБО

 • 86508 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Проросійські Telegram-канали поширюють фейк про "епідемію туберкульозу" у Збройних силах України. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, інформує УНН

Цитата

"рф прагне посіяти паніку серед українських захисників, не гребуючи "розгоном" фейку про те, що "в українській армії почалася епідемія туберкульозу", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, пропагандисти зазначають, що "українські медики не можуть визначити точну причину епідемії, однак схиляються до двох варіантів масового спалаху":

  • "призов недообстежених резервістів та бійців тероборони";
  • "активний призов до лав ЗСУ ув’язнених".
  • Водночас, посилаючись на невідоме "джерело у Генштабі ЗСУ", пропагандисти зауважують, що "рівень санітарних втрат від туберкульозу становить понад 10% особового складу, а багато військових хворіють у дуже важкій формі та потребують евакуації".

    У ЦПД при РНБО попередили, що ця інформація не відповідає дійсності, її створили лише деморалізації та поширення панічних настроїв серед військових.

    Нагадаємо

    Центр протидії дезінформації при РНБО назвав маніпуляцією скасування авіапараду у великих містах рф нібито через погану погоду. За версією російських опозиціонерів, польоти не відбулися через побоювання, що літаки могли збити українські ПЗРК.

    Українські Національні Новини

    Суспільство