ukenru
rosiya-poperedila-skandinavski-krayini-pro-dalekosyazhni-naslidki-yakscho-voni-vstuplyat-do-nato

росія попередила скандинавські країни про «далекосяжні наслідки», якщо вони вступлять до НАТО

 • 237278 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО був би «далекосяжною помилкою з наслідками», заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ рф сергій рябков, повідомляє інформаційне агентство ТАРС, передає УНН.

У неділю уряд Фінляндії заявив про свій намір вступити в НАТО, відмовившись від десятиліть нейтралітету і проігнорувавши російські загрози відплати.

Пізніше владна партія Швеції заявила, що також підтримає приєднання до альянсу.

Цитата

«У них не повинно бути жодних ілюзій, що ми просто з цим упокоримося», — сказав рябков, як повідомляє ТАРС, назвавши рішення обох держав «черговою серйозною помилкою з далекосяжними наслідками».

Деталі

Вступ Фінляндії до НАТО подвине кордони альянсу до росії. Дві країни мають спільний кордон довжиною 1 335 км.

«Те, що безпека Швеції, як і Фінляндії в цьому відношенні, не буде посилена в результаті цього рішення, для нас є очевидним», - додав рябков.

«Загальний рівень військової напруженості підвищиться, а передбачуваності у цій сфері поменшає. Шкода, що здоровий глузд приноситься в жертву якимось фантомним уявленням про те, що потрібно робити в ситуації, що склалася».

Додамо

Фінляндія та Швеція готові покласти край десятиліттям нейтралітету, вступивши до НАТО, що є різкою зміною у європейській безпеці та геополітиці, викликаною вторгненням росії в Україну.

Лідери кожної країни зголосилися приєднатися до блоку після більш ніж 75 років військового неприєднання.

Українські Національні Новини

Новини Світу