ukenru
rosiya-pogrozhuye-shvetsiyi-ta-finlyandiyi-cherez-mozhlive-chlenstvo-v-nato

росія погрожує Швеції та Фінляндії через можливе членство в НАТО

 • 202828 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї. Про це заявив заступник голови ради безпеки росії Дмитро Медведєв, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Про будь-який без'ядерний статус Балтії більше не може бути й мови - баланс має бути відновлено, - сказав він: До сьогодні росія таких заходів не робила і не збиралася”.

Деталі

Медведєв запевняє, якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свої сухопутні, військово-морські та повітряні сили в Балтійському морі, щоб нібито “відновити військовий баланс”.

Крім того, він підвищив ядерну загрозу після слів про неможливість “без'ядерної” Балтії, де розташована російська Калінінградська область.

Нагадаємо

У середу, 13 квітня, прем’єр-міністри Швеції та Фінляндії Магдалена Андерсон та Санна Марін зустрілися, щоб обговорити можливість вступу країн до НАТО.

Марін планує, що Фінляндія ухвалить рішення щодо вступу в Альянс за тижні, а не місяці. Її колега хоче, щоб Швеція стала членом НАТО вже у червні 2022-го.

Українські Національні Новини

Політика