rosiya-pobuduvala-merezhu-tyurem-dlya-ukrayintsiv-associated-press

росія побудувала мережу тюрем для українців – Associated Press

 • 369459 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Тисячі цивільних українців утримуються в офіційних та неофіційних в'язницях по всій росії і на окупованих нею територіях. росія планує побудувати ще десятки подібних в’язниць. Такі дані розслідування, проведені Associated Press, пише УНН.

Деталі

У російських тюрмах українці терплять тортури, психологічне насильство і рабську працю.

Кількість українських цивільних осіб, які утримуються в російських в'язницях, обчислюється тисячами, багатьом без пред'явлення звинувачень.

За словами російського правозахисника у вигнанні Володимира Осєчкіна, у росії утримують щонайменше 4000 мирних жителів, і щонайменше стільки — на окупованих територіях.

Український уряд вважає, що близько 10 000 цивільних осіб можуть бути затримані.

Цитата

«Документ російського уряду, отриманий AP і датований січнем, окреслив плани створити 25 нових колоній та шість інших центрів ув’язнення в окупованій Україні до 2026 року», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Як пишуть розслідувачі, жорстоке поводження є звичайним явищем, включаючи повторювані удари електричним струмом, побої, які призводять до тріщин черепів і переломів ребер, а також імітацію удушення.

Водночас росія не визнає, що вона утримує мирних жителів. Деяких затриманих використовують для рабської праці, зокрема – риття окопів для російських солдатів і братських могил.

Полонені слугують майбутньою розмінною монетою при обміні на російських солдатів, хоча міжнародне право забороняє обмін цивільних осіб на військовополонених. ООН також заявила, що є докази використання цивільних осіб як живих щитів біля лінії фронту.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росія побудувала мережу тюрем для українців – Associated Press

     • 369459 переглядiв

    Українська тенісистка виграла Вімблдон

     • 855703 переглядiв