ukenru
rosiya-planuye-vtorgnennya-naperedodni-rizdva-zi-100-tisyachnim-viyskom-na-kordoni-z-ukrayinoyu-zmi

Росія планує вторгнення напередодні Різдва зі 100-тисячним військом на кордоні з Україною - ЗМІ

 • 48676 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Керівники розвідки Великої Британії попередили міністрів про "дуже реальну можливість" вторгнення Росії в Україну напередодні Різдва, оскільки дата збігається із 42-ю річницею вторгнення Радянського Союзу в Афганістан. Про це пише Daily Star, інформує УНН.

Деталі

На кордоні з Україною зосереджено до 100 тисяч російських військових.

Видання пише, що міністерство оборони і міністерство закордонних справ відмовилися коментувати, які дії Велика Британія може вжити у разі російського вторгнення до України.

Колишній командувач в Афганістані полковник Річард Кемп заявив: "Немає можливості прямого військового втручання Великої Британії, НАТО чи США у разі нападу Росії на Україну. Найімовірніший варіант – дипломатичні та економічні санкції".

За данимим Daily Star, "сила вторгнення" складається з тисяч сухопутних військ, танків, ударних гелікоптерів, артилерійських і зенітних полків.

І Великобританія, і США попередили Володимира Путіна, що він зіткнеться з серйозними наслідками в разі ескалації.

"Мрія Володимира Путіна повернути територію, яка колись належала СРСР, майже напевно закінчиться військовим конфліктом, а з американськими силами, які присягнули підтримувати Україну, протистояння наддержав здається майже неминучим", - підкреслює Daily Star.

Доповнення

За оцінками західної розвідки, Росія розмістила до 100 тис військовослужбовців неподалік кордону з Україною, там також знаходяться танки та артилерія. У Вашингтоні вважають, що до кінця січня 2022 року кількість військовослужбовців на кордоні може зрости до 175 тис осіб.

У відповідь на такі твердження Росія заявляє, що переміщення військ на її території нікого не повинні турбувати, проте наголошує, що має право на захист своєї національної безпеки.

Росія послідовно заперечує плани вторгнення України.

Так, Росія хоче гарантій, що Україні ніколи не дозволять вступити до НАТО, на території України НАТО не матиме постійних сил чи інфраструктури, а на російсько-українському кордоні не відбуватимуться військові навчання країн альянсу.

НАТО, у свою чергу, наполягає на тому, що Північноатлантичний альянс захищає своїх членів і не загрожує Росії. Крім того, в НАТО неодноразово заявляли, що Україна як суверенна держава має право приймати свої власні рішення, тому НАТО не може давати Росії жодних гарантій щодо поведінки Києва.

Українські Національні Новини

Новини Світу