ukenru
rosiya-otrimala-notu-pro-neprodovzhennya-dogovoru-pro-druzhbu-vid-ukrayini

Росія отримала ноту щодо непродовження Договору про дружбу від України

 • 9556 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Вчора, 24 вересня, Росія отримала офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на слова директора Другого департаменту СНД МЗС РФ Андрія Руденка, передає УНН.

"Ноту нам принесла в понеділок тимчасовий повірений (в справах України-ред.)", - повідомив дипломат.

За його словами, документ "фактично нічого не змінює", оскільки раніше вже був прийнято відповідний указ президента Порошенка, а також зроблено заяву МЗС України. "Тим не менш, це формальний звіт про те, що з першого квітня договір перестане діяти", - додав чиновник.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ було підписано в травні 1997 року і вступив в дію в квітні 1999 року строком на 10 років з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди при відсутності заперечень сторін.

Нагадаємо, 21 вересня МЗС України офіційно вручило ноту про непродовження договору про дружбу і співпрацю з РФ.

Міністерство закордонних справ має намір продовжити роботу над переглядом договорів з Росією, виходячи з інтересів громадян України, відповідно до чіткої стратегії. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу.

Українські Національні Новини

Політика