ukenru
rosiya-nedootsinila-silu-oporu-v-ukrayini-scho-ne-dalo-putinu-ogolositi-pro-znachniy-viyskoviy-uspikh-9-travnya-britanska-rozvidka

росія недооцінила силу опору в Україні, що не дало путіну оголосити про значний військовий успіх 9 травня - британська розвідка

 • 114647 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. росія недооцінила силу українського опору, коли починала повномасштабне вторгнення, що не дало російському диктатору володимиру путіну оголосити про значний військовий успіх в Україні на параді до Дня Перемоги 9 травня. Про це йдеться в черговому звіті британської розвідки, оприлюднене Міноборони країни, пише УНН.

Цитата

“Недооцінка росією українського опору та її планування за “найкращим сценарієм” призвели до очевидних оперативних невдач, не давши президенту путіну оголосити про значний військовий успіх в Україні на параді Перемоги 9 травня”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

У розвідці припускають, що російський план вторгнення був заснований на помилковому припущенні, що українці здійснюватимуть обмежений опір, тому рф зможе швидко оточити та обійти населені пункти.

Таке припущення змусило російські війська спробувати провести початковий етап операції з легким, точним підходом, призначеним для досягнення швидкої перемоги з мінімальними витратами, зазначають у Міноборони Британії.

Проте, прорахунок призвів до непосильних втрат і подальшого зниження оперативного фокуса росії.

Нагадаємо

ГУР МОУ повідомляє, що російська влада продовжує відправляти строковиків гинути на війні в Україні, попри те, що керівництво кремля заявляє про недопущення участі строковиків у так званій “спеціальній операції”.

Українські Національні Новини

Політика