ukenru
rosiya-ne-obmezhitsya-ukrayinoyu-yiy-potribni-y-krayini-baltiyi-zelenskiy-zvernuvsya-do-seymu-latviyi

росія не обмежиться Україною, їй потрібні й країни Балтії: Зеленський звернувся до сейму Латвії

 • 80210 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Загарбницькі амбіції росії не обмежаться Україною. Якщо країну-агресор не зупинити зараз, вона піде війною на країни Балтії. Про це під час свого звернення до Сейму Латвії заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

"А що тоді буде, коли росія піде проти держав, які мають менший потенціал оборони, ніж Україна? У росії відкрито говорять про те, що Україною не обмежаться, їм потрібні й інші держави - Балтії, Польща та інші країни Європи. Саме тому, ми повинні відновити повну повагу до базових цінностей на нашому континенті та боротися за принцип: кожен народ має значення", – заявив Голова держави.

Деталі

Зеленський також наголосив на необхідності погодження шостого пакету санкцій проти рф, включно із нафтовим ембарго.

"Ви сприймаєте нашу боротьбу за свободу, як свою власну. Зараз вирішується доля усіх нас, усіх європейців. Саме силою, зброєю у війні, яку розпочала росія проти України. Визначається те, що домінуватиме в Європі протягом найближчих десятиліть. Або це буде справедливість для кожного народу або рф вдасться зробити знову головними словами для різних народів слова окупація та депортація", - сказав Президент.

Доповнення

Під час онлайн-виступу на "Українському сніданку" в Давосі Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не бачить єдності країн Заходу щодо підтримки України у війні, яку розв’язала росія.

Українські Національні Новини

Політика