ukenru
rosiya-ne-khoche-obgovoryuvati-pitannya-krimu-zelenskiy

Росія не хоче обговорювати питання Криму - Зеленський

 • 14981 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорює питання Криму з усіма іноземними партнерами, включаючи Євросоюз, США і Канаду, але Росія це питання обговорювати не хоче. Про це він заявив під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

"Україна безпосередньо обговорює ситуацію по Криму. Я її обговрюю з усіма європейцями, з ким я зустрічаюся. І США, і Канада, і більшість країн ЄС - завжди я піднімаю це питання. Всі вони розуміють про списки санкцій політиків, публічно всі говорять. Нещодавно Помпео (держсекретар США Майк Помпео - ред.) висловився: "поки Крим не повернеться - санкції не будуть зняті", - зазначив він.

Також, за його словами, під час переговорів у Мінську це питання не обговорюється.

"Поки це єдиний спосіб, де ми говоримо про Крим. На жаль, повинен констатувати, коли була перша зустріч в Нормандії, ми з Ангелою Меркель і з президентом Франції піднімали це питання. І чесно, я сказав це Путіну. Я відчуваю, що Росія не хоче обговорювати це питання, але ми пам'ятаємо, що це наша з вами земля і це наш народ. Під час переговорів у Мінську це питання не піднімається", - додав він.

Нагадаємо, учасники "нормандської четвірки" планують провести зустріч на вищому рівні після спаду пандемії коронавірусу, одночасно Україна розглядає і інші формати.

Українські Національні Новини

Політика