ukenru
rosiya-ne-bude-initsiyuvati-v-oon-rozsliduvannya-podiy-u-buchi-mzs-rf

росія не буде ініціювати в ООН розслідування подій у Бучі - мзс рф

 • 174126 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. росія не ініціюватиме в ООН міжнародне розслідування подій в Україні, зокрема звірств рашистів щодо мирного населення у місті Буча у Київській області. Директор департаменту міжнародних організацій МЗС рф Петро Іллічов у коментарях росЗМІ заявив, що рф "не впевнена в об'єктивності слідства", пише УНН.

Цитата

"Поки що в ООН не піднімалася ця тема. Треба дивитися, що за розслідування може бути, хто його вестиме. На жаль, досвід попередніх розслідувань, у тому числі по лінії МКС (Міжнародний кримінальний суд — ред.), показує виключно упереджену позицію", - заявив Іллічов.

Бучанська різанина

Бучанська різанина - масове вбивство українського цивільного населення у місті Буча Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, зокрема дітей, та мародерством. Злочини зафіксували після відходу звідти збройних сил росії.

Українська влада заявила, що загинуло понад 420 жителів міста, назвала цю різанину геноцидом українців і звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати те, що сталося у місті. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кількість людей, убитих російськими військами у Бучі Київської області, більша, ніж жертв трагедії у Вуковарі.

Російська влада заперечує будь-які правопорушення та описує кадри та фотографії загиблих нібито як провокацію чи постановку української влади. Ці заперечення спростували міжнародні ЗМІ, зокрема Bellingcat, Deutsche Welle, The Economist, BBC та The New York Times.

російський диктатор володимир путін привласнив 64-й мотострілецькій бригаді "почесне" звання "гвардійська". Саме ці солдати перебували у Бучі, де були вбиті сотні невинних людей. ГУР МО оприлюднило список військовослужбовців бригади. В оприлюдненому списку імена та особисті дані військовослужбовців від рядових до полковників.

Українські Національні Новини

Політика