ukenru
rosiya-nazvala-tsili-drugoyi-fazi-viyni-proti-ukrayini

росія назвала "цілі" другої фази війни проти України

 • 201037 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Окупаційні війська російської федерації під час другої фази війни хочуть повністю захопити Донбас та встановити контроль над Південною Україною. Про це заявив заступник командувача військ центрального військового округу рф генерал-майор Рустам Міннекаєв, якого цитують росЗМІ, пише УНН.

Цитата

"З початку другої фази спецоперації, вона зараз уже почалася, буквально два дні тому, одним із завдань російської армії є встановлення повного контролю над Донбасом та Південною Україною", - сказав він.

Деталі

Рашисти заявляють, що контроль над Донбасом дозволить "створити сухопутний коридор у Крим" та нібито "впливати на життєво важливі об'єкти ЗСУ". "Контроль над півднем України дасть зс рф ще один вихід у Придністров'я, де відзначаються факти утиску російськомовного населення", - вважають в міноборони росії.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз уже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". І що дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

18 квітня й глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про початок другої фази війни.

У Міноборони України 19 квітня повідомляли, що окупанти пішли у наступ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Однак, зокрема, у Луганській області оркам так і не вдалося просунутися вперед.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП