rosiya-nakopichuye-sili-dlya-atak-na-infrastrukturu-ukrayini-gumenyuk

росія накопичує сили для атак на інфраструктуру України - Гуменюк

 • 430849 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. російські загарбники накопичують сили, для того, щоб посилити атаки на інфраструктуру та прибережну зону України. Про це в телемарафоні повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише УНН.

Деталі

Ця ніч пройшла трошки спокійніше для півдня на відміну від попередніх, але це може бути ознакою певної тактичної паузи з боку ворога, каже Наталія Гуменюк. За її словами, окупанти очевидно збирають потенціал і накопичують сили, для того, щоб продовжити тиснути на нас там, де хочуть отримати перевагу.

«Ворог накопичує сили, аби посилити атаки на нашу інфраструктуру, прибережну зону тощо. Мова про порти, звісно, мова про чорноморську акваторію, там, де вони намагаються панувати і останнім часом все більше чуємо по радіоперехопленнях в тому числі як вони попереджають цивільні судна про неможливість прямування в українські порти», - повідомляє речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія зруйнувала 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден – Кубраков

Вона додала, що наразі не спостерігається конкретних дій щодо збільшення замінування акваторії Чорного моря, але потужний шторм посприяв тому що на узбережжя і прибережну смугу багато російський мін.

"Протягом минулих двох днів біля наших берегів підірвалося понад 10 ворожих мін. Лише дві з них було знищено контрольовано, решта були самовільні вибухи на певнй відстанні від берега. У зв’язку з тим, що зараз обмежений доступ українців до узбережжя, ніхто не постраждав" - розповіла Наталія Гуменюк.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Twitter опублікувано фото з чіткою лінією фронту України

     • 692189 переглядiв