ukenru
rosiya-mozhe-gotuvati-chergoviy-raketniy-udar-po-ukrayini-gumenyuk

росія може готувати черговий ракетний удар по Україні - Гуменюк

 • 710020 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. росія може готуватися завдати черговий ракетний удар по Україні, повідомила в ефірі національного телемарафону речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

“Цілком імовірно (що росіяни готують ракетний удар – ред.). В нашому випадку треба бути готовим до будь-якого розвитку подій”, – заявила вона.

Деталі

Вона зазначила, що наразі вороже корабельне угрупування продовжує маневри і переформатування, проте загальна кількість корабельного угруповання зменшилася. На даний момент - це 10 одиниць, серед яких залишився лише один надводний ракетоносій. Решта зайшли в пункти базування, що може свідчити, скоріш за все, про певну підготовку.

“Вони певний час грають м'язами в морі, демонструють свою присутність і контроль ситуації, а потім заходять в пункти базування, як правило, готуючись до маневрів щодо масованого ракетного удару”, – додала Гуменюк.

Доповнення

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що росія готується до серйозної ескалації у війні проти України, яка може статися вже у найближчі тижні.

Українські Національні Новини

Війна