ukenru
rosiya-maye-pripiniti-blokadu-eksportu-ukrayinskogo-prodovolstva-g7

росія має припинити блокаду експорту українського продовольства – G7

 • 114841 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. "Група семи" закликала росію припинити блокаду та інші дії, що перешкоджають виробництву та експорту українського продовольства. Про це йдеться у підсумковій заяві лідерів Групи, які у неділю провели віртуальну зустріч за участю Президента України Володимира Зеленського, пише УНН.

Цитата

"Війна президента путіна проти України ставить глобальну продовольчу безпеку під серйозну загрозу. Разом з Організацією Об'єднаних Націй ми закликаємо росію припинити блокаду та всі інші дії, що перешкоджають виробництву та експорту українського продовольства, відповідно до її міжнародних зобов'язань. Нездатність зробити це розглядатиметься як напад на систему харчування всього світу", - сказано в заяві.

Деталі

"Група семи" заявила, що нарощуватиме зусилля, щоб допомогти Україні продовжувати виробництво напередодні наступного сезону збирання врожаю та експортувати продукцію, зокрема альтернативними маршрутами.

"На підтримку Групи ООН з реагування на глобальні кризи ми усуватимемо причини та наслідки глобальної продовольчої кризи через Глобальний альянс за продовольчу безпеку, як нашу спільну ініціативу для забезпечення динаміки та координації, та інші зусилля", - заявили лідери.

Нагадаємо

Раніше сьогодні розпочалася віртуальна зустріч президента США Джо Байдена з лідерами G7 та президентом України Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика