rosiya-gotuyetsya-do-novoyi-khvili-mobilizatsiyi-u-gur-rozpovili-chogo-chekati-vid-agresora

росія готується до нової хвилі мобілізації: у ГУР розповіли, чого чекати від агресора

 • 231187 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. росія готується оголосити нову мобілізацію, але через виснаження армії може утриматися. Як заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal заступник начальника військової розвідки України генерал-майор Вадим Скібіцький, країна-агресор зазнає колосальних втрат на фронті та страждає від нестачі якісного військового обладнання та особового складу, передає УНН.

Цитата

“Все готове. Особовий склад на місці, списки готові, люди, яким доручено проводити набір та навчання, перебувають у режимі очікування”, – заявив Скибицький.

Деталі

Зазначається, що в останні тижні росія активізувала наступи на українські позиції в Донецькій та Луганській областях, які диктатор володимир путін оголосив пріоритетними на даному етапі війни.

Російській армії останнім часом все ж таки вдалося досягти обмежених успіхів після декількох місяців поразок на фронті. Армія країни-агресора оточила Бахмут із трьох сторін, а українські війська продовжують його оборону, що дорого обходиться обом арміям.

Раніше, цього тижня група ЧВК “Вагнера”, яка керує штурмом Бахмута, заявила, що припинила вербування ув'язнених з російських в'язниць, які допомогли Москві отримати перевагу в живій силі в цьому районі.

Газета наводить недавнє інтерв'ю засновника “вагнерівців” євгена пригожина, де він заявив, що росії може знадобитися ще два роки, щоб повністю захопити Донецьку та Луганську області, і до трьох, якщо кремль вирішить захопити території на схід від річки Дніпро.

Як зазначає Скібіцький, навіть якщо росія просунеться вперед з новим раундом мобілізації – вона, ймовірно, страждатиме від тих самих проблем, які виявила попередня хвиля, серед яких брак сучасного обладнання у хорошому робочому стані, та достатня кількість офіцерів, здатних підготувати величезний приплив ненавчених військових.

“Вони готуються до другої хвилі мобілізації, але, за оцінками, вони утримаються, оскільки не подолали всі труднощі, з якими зіткнулися під час першої хвилі. Росіяни не були готові до такої масштабної мобілізації ні тоді, ні зараз”, – заявив він.

Доповнення

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що російські окупанти розпочали свій наступ, але з ним у них великі проблеми.

За інформацією Головного управління розвідки, російське командування не має ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до роковин повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прикордонники знищили ворожий літак у небі над Бахмутом

     • 720708 переглядiв

    Відзавтра обмежать доступ цивільних до Бахмуту — “Мадяр”

     • 1228141 переглядiв

    Відучора ворог 14 разів обстрілював Херсон та його околиці

     • 570034 переглядiв