ukenru
rosiya-blokuye-zapobigannya-ekologichniy-katastrofi-na-donbasi

Росія блокує запобігання екологічній катастрофі на Донбасі

 • 7268 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Шахти на Донбасі можуть спровокувати екологічну катастрофу через затоплення, та Росія блокує вирішення цього питання. Про це, виступаючи на Семінарі "Роуза Рота" заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Із 150 шахт Донбасу 115 знаходяться на окупованих територіях. Із них 7 повністю знищенні і вже не підлягають відновленню, але ми маємо катастрофічну ситуацію з кількома затопленими шахтами, де рівень води досяг критичного мінімуму. Якщо не буде там відкачана вода, потрапляють ці води в ґрунтові води, потім в річки і від того постраждає, в тому числі і Російська Федерація вона знаходиться в кількох десятках кілометрів," - сказала І.Геращенко.

За її словами, німецькі експерти неодноразово пропонували, щоб їх експерти відвідали ці шахти і сприяли відкачуванню води та рекреаційним процесам, але "це питання заблоковане як Російською Федерацією, так і контрольованими нею ОРДО і ОРЛО", - наголосила І.Геращенко.

Як писав УНН,  І.Геращенко вважає, що Екологічна ситуація на Донбасі – вибухонебезпечна і мета РФ екологічна і гуманітарна катастрофа Донбасу.

Українські Національні Новини

Суспільство