rosiiska-provokatsiia-u-merezhi-poshyriuiut-feik-pro-referendum-yakyi-vidbudetsia-u-lvovi

російська провокація: у мережі поширюють фейк про референдум, який відбудеться у Львові

 • 27174 переглядiв

російська пропоганда поширює фейк про референдум щодо приєднання Львова до Польщі, який Центр стратегічних комунікацій України спростував як провокацію, що має на меті посіяти розбрат.

Країна-агресорка поширила у мережі інформацію про те, що українцям начебто телефонують з польських номерів щодо "референдуму про возз’єднання". У Центрі стратегічних комунікацій назвали це російською провокацією, пише УНН.

Брехня: поляки з Дослідницького центру громадської думки дзвонять українцям, аби спитати, чи підуть вони на референдум щодо возз’єднання з Польщею, який пройде у Львові та області 5 січня 2024 року. Про це розповідають самі українці в соцмережах,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві зазначили, що за цими дзвінками стоять не представники Польщі, а російські фейкороби.

Ніякого референдуму щодо приєднання Львівської області до Польщі не проводитимуть, адже це суперечить законодавству України, є загрозою територіальній цілісності держави та її безпеці,

- наголосили в урядовій організації.

Там також зауважили, що за допомогою таких провокацій росіяни намагаються розколоти українське суспільство та підтримати наратив про те, що Польща планує окупувати захід України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія поширює фейкові новини про те, що порноактриса балотується в президенти України

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі