rosiiany-vykorystovuiut-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-yak-zhyvyi-shchyt-pid-chas-nastupu

росіяни використовують українських військовополонених як "живий щит" під час наступу

 • 109162 переглядiв

російські окупанти йдуть штурмувати українські позиції, прикриваючись при цьому полоненими бійцями ЗСУ.

російські окупанти використовують полонених бійців Збройних сил України, як "живий щит" під час штурму українських позицій. Таку "тактику" росіян зафіксував дрон аеророзвідки, відео з якого оприлюднило "Радіо Свобода", передає УНН.

Деталі

Судячи із запису, полонених було щонайменше четверо. Штурм виявився невдалим - на записі видно, як окупанти повертають назад. На прохання військових журналісти не стали вказувати точної локації, де було зняте це відео.

Водночас їм вдалося встановити, на цьому напрямку намагаються окупувати російські війська 234-го десантно-штурмового полку у складі 76-ї десантно-штурмової дивізії.

Доповнення

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, якщо відео підтвердиться, то "це буде пряме порушення Женевських конвенцій"

Нагадаємо

2 грудня в мережі з'явилося відео вбивства росіянами беззбройних українських солдатів, які здавалися в полон. Це воєнний злочин, що порушує Женевські конвенції, і вимагає від Червоного Хреста та ООН вжити заходів реагування.

Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив воєнний злочин.

 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН після вбивства двох українських військових.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В української розвідки є попередня інформація, кого могли стратити росіяни - Лубінець про розстріляних військових

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі