rosiia-zaboronyla-vizd-topposadovtsiam-krain-baltii-cherez-vorozhu-polityku

росія заборонила в’їзд топпосадовцям країн Балтії через "ворожу політику"

 • 25284 переглядiв

росія заборонила в'їзд до країни 347 високопосадовцям з Латвії, Литви та Естонії, включно з прем'єр-міністрами та міністрами закордонних справ, через їхню "ворожу політику" лобіювання санкцій, втручання у внутрішні справи рф та знесення радянських пам'ятників.

росія внесла до свого "стоп-листа" 347 громадян Латвії, Литви та Естонії, серед яких міністри, депутати парламентів, громадські діячі та журналісти. Про це йдеться на сайті міністерства закордонних справ рф, пише УНН.

Деталі

Як зазначили у мзс росії, підставою для введення обмежень на в'їзд стало "активне лобіювання Латвією, Литвою та Естонією санкційних заходів проти країни, втручання у внутрішні справи росії, переслідування російськомовного населення, варварська кампанія масового зносу пам'ятників радянським воїнам-визволителям, переписування історії та героїзація нацизму".

До "стоп-листа" мзс рф потрапили прем'єр-міністри Естонії та Латвії Кая Каллас і Евіка Сіліня, міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії Крішьяніс Каріньш, Габріелюс Ландсбергіс і Маргус Цахкна, колишні президенти Латвії Вайра Віке-Фрейберга та Егілс Левітс, а також експрезидентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Нагадаємо

12 березня міністерство закордонних справ (мзс) росії викликало посла Швейцарії Крістину Марті Ланг і заявило демарш у зв'язку з рішенням парламенту країни щодо конфіскації російських активів.

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунав вибух - ЗМІ

 • 31574 переглядiв