rosiia-vse-shche-prahne-peremohy-trampa-na-vyborakh-2024-roku-i-taiemno-pidtrymuie-yoho-v-sotsmerezhakh-rozvidka-ssha

росія все ще прагне перемоги Трампа на виборах 2024 року і таємно підтримує його в соцмережах - розвідка США

 • 14414 переглядiв

Американська розвідка вважає, що росія здійснює загальнонаціональні зусилля, щоб вплинути на президентські вибори в США 2024 року на користь Дональда Трампа та підірвати підтримку України, використовуючи інтернет-пропаганду та орієнтуючись на виборців, які не визначилися з вибором, у ключових штатах.

В американській розвідці вважають, що росія все ще готова підтримати Трампа у президентських перегонах. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними американської розвідки, російський уряд розпочав "загальнодержавні" зусилля, щоб вплинути на результат президентських виборів у США і надати перевагу кандидату від Республіканської партії Дональду Трампу.

інформуючи журналістів про безпеку виборів у США, чиновники не назвали імені Трампа, але заявили, що нинішня діяльність росії, яка включає приховане використання соціальних мереж та інші зусилля з онлайн-пропаганди, нагадує виборчі цикли 2020 і 2016 років, коли москва також надавала перевагу Трампу і намагалася підірвати кандидатів від Демократичної партії.

Ми не помітили змін в уподобаннях росії щодо президентських перегонів порівняно з минулими виборами, враховуючи роль, яку США відіграють щодо України та більш широку політику щодо росії

- сказав представник Офісу директора національної розвідки (ODNI).

Представник ODNI провів брифінг на умовах анонімності разом із колегами та офіційними особами з ФБР і Національного координатора з безпеки та стійкості критичної інфраструктури – агентства, яке здійснює кіберзахист для уряду та співпрацює з приватним сектором.

Він визначив вплив на вибори як спроби сформувати результати виборів або підірвати демократичні процеси, тоді як втручання означає спроби порушити здатність США провести вільне та чесне голосування.

За його словами, росія через соціальні медіа та інші засоби почала намагатися впливати на конкретні групи виборців США в штатах, де відбувається найзапекліша боротьба за голоси, щоб "просувати суперечливі наративи та очорнювати конкретних політиків".

росія використовує насправді урядовий підхід, щоб вплинути на вибори, включаючи президентські, Конгрес, а також на громадську думку

- сказав він.

Він пояснив, що москва визначає, яких кандидатів вона готова підтримати або навпаки, переважно на основі їхньої позиції щодо подальшої допомоги США Україні та пов’язаних з цим питань.

У оцінці розвідувального співтовариства, опублікованій на сайті ODNI, йдеться про те, що росія залишається головною загрозою для американських виборів і що неназвані "російські суб’єкти впливу" таємно планують "впливати на громадську думку" у штатах, де виборці досі не визначилися з кандидатом, і "зменшити підтримку України з боку США".

Він додав, що у розвідки немає фактів про те, що Китай планує впливати на результати президентських перегонів. Водночас, Пекін намагається розширити свою здатність збирати та контролювати дані з платформ соціальних медіа, ймовірно, щоб краще розуміти та зрештою маніпулювати громадською думкою.

Нагадаємо

Кандидат від Республіканської партії США Дональд Трамп заявив, що "его" Джо Байдена не дасть йому змоги відмовитися від президентських перегонів, незважаючи на дедалі більші заклики всередині Демократичної партії поступитися місцем більш молодому кандидату. 

Зеленський звернувся до Вашингтона: не чекайте листопада, щоб допомогти Україні 10.07.24, 10:52

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі