rosiia-vnochi-atakuvala-ukrainu-ne-lyshe-iranskymy-bezpilotnykamy

Росія вночі атакувала Україну не лише іранськими безпілотниками

 • 2121 переглядiв

Російська армія використовувала безпілотники іранського та російського виробництва для атак на позиції українських військових вночі. Маршрути польотів безпілотників були традиційними, і ворог намагався літати над тимчасово окупованою територією України

росія вночі атакувала Україну не лище іранськими безпілотниками, а й імовірно дронами власного виробництва. Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"По залишках безпілотників, які знаходили після збиття і після влучання, можна засвідчити, що використовували не суто іранські дрони. Тобто вони цілком імовірно, вони виготовлені саме в росії".

Гуменюк

Деталі

Деякі уламки ворожих дронів марковані літерацією, яка присутня тільки в абетці російської мови. Це вже певна ознака, що БПЛА виготовляються безпосередньо на території рф.

Маршрути, які використовували безпілотники досить традиційні. Їх ворог вже не раз випробовував меншими партіями.

За словами Гуменюк, дрони під час нічної атаки маневрували на різних напрямках, за різними маршрутами, але в зоні відповідальності Сил оборони Півдня все було традиційно.

Максимальну частину шляху ворожі дрони намагалися пройти тимчасово окупованою територією, але як тільки вони з’являлися на підконтрольній Україні території, по них починали працювати мобільні вогневі групи та інші способи ураження. Саме тому з Херсонщини почались збиття, пояснила речниця. Далі основний транзитний маршрут був через Миколаївщину, де збили 6 БПЛА. Також один дрон збили на Одещинні.

Нагадаємо

Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що у ніч на 19 листопада 2023 року знищили 15 "шахедів", з 20.

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Франція успішно випробувала стратегічну балістичну ракету

     • 2546 переглядiв

    Ще плюс 1190 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 1925 переглядiв

    Повітряні сили ЗСУ цієї ночі знищили 15 "шахідів" ворога

     • 1723 переглядiв