rosiia-pryzvala-44-500-krymchan-porushyla-497-kryminalnykh-sprav-za-ukhylennia-vid-pryzovu

Росія призвала 44 500 кримчан на військову службу та порушила майже півтисячі кримінальних справ за "ухилення" від призову

 • 32360 переглядiв

З моменту анексії окупаційна влада Криму призвала в російську армію 44 500 місцевих жителів і завела приблизно 500 справ на ухильників від призову, причому 37 % із них притягнули до відповідальності.

Від початку анексії в Криму до лав російської армії окупаційна влада призвала 44 500 місцевих жителів. влада призвала 44 500 місцевих жителів. Паралельно з цим російська так звана влада Криму відкрила близько півтисячі кримінальних проваджень через "ухилення" від призову. Такі цифри озвучила представник президента України в АРК Таміла Ташева Також у коментарі Крим.Реалії, передає УНН.

497 випадків кримінальних проваджень проти людей, які нібито є ухильниками на території півострова. Власне, 185 із цієї загальної кількості, тобто це 37%, притягнули до відповідальності... Тобто тобто люди намагаються уникнути призову незаконного і, відповідно, за це потім вони притягуються до відповідальності.

 - зазначила Ташева.

Деталі

Про нинішні реалії з призовом на окупованому півострові представник президента України в АРК Таміла Ташева відзвітувала під час під час свого виступу на пресконференції, присвяченій результатам діяльності відомства за 2022-2023 роки.

Крім того, представництво президента відстежило і статистику похоронів і видачі земельних ділянок на півострові. Дані зібрали щоб підрахувати приблизну кількість мобілізованих після початку повномасштабного вторгнення.

У тому числі за мобілізованими ми можемо стежити щодо видачі земельних ділянок. Тому що там за рішенням окупаційної адміністрації, мобілізована особа може потім претендувати на певні пільги або на земельні ділянки. Таким чином ми можемо говорити про приблизні кількості мобілізованих.

- додала Ташева.

Додатково

Раніше в представництві Президента України в Автономній Республіці Крим повідомляло, що в анексованому Криму понад 750 учасників війни проти України отримали безкоштовні земельні ділянки.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 57297 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101518 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96422 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77435 переглядiв

    Новини по темі

    Україна збирається вийти з податкової угоди у межах СНД

     • 29494 переглядiв

    Ще один ворожий удар рф по Херсонщині: постраждало подружжя

     • 24694 переглядiв

    Українські аграрії отримали історичний максимум врожаю

     • 101824 переглядiв