rosiia-poshyriuie-feiky-pro-khimichnu-ataku-ukrainskoi-armii-v-kurskii-oblasti

росія поширює фейки про хімічну атаку української армії в курській області

 • 14532 переглядiв

Ворожі канали поширюють дезінформацію про нібито хімічну атаку ЗСУ в курській області. Центр протидії дезінформації спростовує ці заяви, наголошуючи на дотриманні Україною міжнародних зобов'язань.

Ворожі TG-канали поширюють фейк, що ЗСУ буцімто здійснили хімічну атаку в курській області через "неможливість прорвати" російську оборону. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, пише УНН.

Деталі

За словами російських пропагандистів, українська армія застосувала хімічну зброю по російських позиціях чим порушила норми міжнародного права.

Насправді це черговий фейк. По-перше, Україна є підписантом Конвенції про заборону хімічної зброї та суворо дотримується своїх міжнародних зобов'язань. По-друге, рашисти не наводять жодних доказів, що також є ознакою фейку

- йдеться у повідомленні Центрі.

У ЦПД наголошують, що російські прогандистські воєнкори, які пишуть про війну з точки зору кремля, час від часу поширюють відео, де зафільмовано застосування російськими військами хімічної зброї по українських позиціях, що є воєнним злочином та відвертим порушенням законів війни.

Нагадаємо

В Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували інформацію про спалах бактеріальної інфекції в Херсоні. Епідемічна ситуація в нормі, жодних спалахів не зафіксовано. Фейк спрямований на поширення паніки серед населення.

Центр протидії дезінформації викрив нові фейки рф про події в курській області16.08.24, 11:40

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти продовжує падати: у чому ж причина

     • 20835 переглядiв