rosiia-pochala-postachaty-naftu-do-azii-cherez-pivnichnyi-lodovytyi-okean-zmi

росія почала постачати нафту до Азії через Північний Льодовитий океан - ЗМІ

 • 16326 переглядiв

Російська компанія Urals розпочала постачання нафти до Азії через Північний Льодовитий океан. Перший танкер з 100 000 тонн нафти вирушив з порту Приморськ до Китаю через Баренцеве море.

Цього місяця російська компанія Urals розпочала постачання нафти з портів на заході країни до Азії через Північний Льодовитий океан. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Північний морський шлях істотно коротший за традиційний маршрут експорту нафти з балтійських і північних портів РФ до Азії, що скорочує терміни доставки.

А втім, він відноситься до складних для навігації через цілорічного льодового покриття, у зв'язку з чим судна можуть проходити тут тільки у супроводі криголамів.

Проте актуальність маршруту зростає у міру погіршення відносин між РФ та країнами Заходу.

росія вигадала нову схему обходу санкцій для торгівлі нафтою - Єрмак 19.07.24, 13:36

Зазначається, що цьогоріч першим кораблем, який доставить нафту цим шляхом став танкер Радкомфлоту Viktor Bakaev. Він завантажив на борт у порту Приморськ 100.000 тонн нафти Urals 21 липня і вже прямує до Азії через води Баренцевого моря, показали дані LSEG.

Поки не відомо, в якому порту буде вивантажуватися нафта, але джерела повідомляють, що партія Urals буде поставлена ​​в Китай. 

Проте її можуть перевантажити на інший танкер "борт-у-борт" у далекосхідних водах РФ.

Нагадаємо

Велика Британія запровадила проти 11 суден санкції в галузі судноплавства за перевезення нафти з росії

Популярні

Новини по темі

ЦАХАЛ завдав удару по Бейруту. Ціллю був командир Хезболли

 • 15984 переглядiв