rosiia-ne-zabyraie-svoikh-viiskovykh-ombudsmen-poiasnyv-chomu-nemaie-obminiv-polonenymy

росія не забирає своїх військових: омбудсмен пояснив, чому немає обмінів полоненими

 • 28391 переглядiв

За словами українського Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця, багато захоплених в полон росіян бажають повернутися додому, проте Росія не реагує на їхні заклики і спроби України сприяти обміну.

Деякі з російських військових, які потрапили в полон України, прагнутись повернутись до рф, натомість москва ігнорує прохання окупантів. Про це розповів у своєму Telegram-каналі розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

За його словами, всі ініціативи, бажання та дії України щодо повернення своїх захисників із полону наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян. 

Зауважу, що чимало російських полонених писали заяви на те, що хочуть повернутися, однак їх ніхто з російської сторони не хоче забирати

- наголосив омбудсмен.

Водночас він запевнив, що Україна не змириться з відсутністю процесів репатріації. 

Україна продовжує працювати задля повернення наших захисників! Україна готова забрати своїх людей! Україна бореться за кожного

- додав Уповноважений Верховної Ради України з прав людинию

Доповнення 

Він також додав, що згідно з інформацією ГУР росія нині розгорнула найдорожчу і наймасовішу кампанію "Майдан 3", яка націлена на те, щоб змістити акценти українців із російської загрози на розпалювання ворожнечі та загострення розбіжностей в Україні і між українцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майдан-3": Зеленський заявив, що росія планує переворот в Україні

Лубінець пояснив, що відсутність обмінів росіяни використовують як елемент цієї операції, щоб рідні захисників вважали, що українська влада нічого не робить для повернення воїнів.

Нагадаємо

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розкрив перші деталі російської кампанії з дестабілізації України під назвою "Майдан-3" та заявив, що російська інформаційна атака вже здійснюється

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Best Marketing Team і три бронзи - результат МХП на Effie Awards Ukraine 2023

     • 22098 переглядiв

    "Ми знищимо ХАМАС": Нетаньяху після зустрічі з Блінкеном

     • 27963 переглядiв