rosiia-atakuvala-ukrainu-shakhedamy-vlasnoho-vyrobnytstva

росія атакувала Україну "шахедами" власного виробництва

 • 2141 переглядiв

Уламки ворожих безпілотників свідчать про те, що росія атакувала Україну вночі безпілотниками власного виробництва. Маршрути, якими рухалися безпілотники, досить традиційні

По уламках ворожих безпілотників видно, що росія вночі атакувала Україну не лише іранськими безпілотниками, а й, імовірно, дронами власного виробництва. Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

По залишках безпілотників, які знаходили після збиття і після влучання, можна засвідчити, що використовували не суто іранські дрони. Тобто вони цілком імовірно, вони виготовлені саме в росії

розповіла в ефірі Наталія Гуменюк

Деталі

Деякі уламки ворожих дронів марковані літерацією, яка присутня тільки в абетці російської мови. Це вже певна ознака, що БПЛА виготовляються безпосередньо на території рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірландські двигуни для мотокіс: у КНДІСЕ показали, з чого зроблені "шахеди" свіжої зборки

Маршрути, які використовували безпілотники досить традиційні. Їх ворог вже не раз випробовував меншими партіями.

За словами Гуменюк, дрони під час нічної атаки маневрували на різних напрямках, за різними маршрутами, але в зоні відповідальності Сил оборони Півдня все було традиційно.

Максимальну частину шляху ворожі дрони намагалися пройти тимчасово окупованою територією, але як тільки вони з’являлися на підконтрольній Україні території, по них починали працювати мобільні вогневі групи та інші способи ураження. Саме тому з Херсонщини почались збиття, пояснила речниця. Далі основний транзитний маршрут був через Миколаївщину, де збили 6 БПЛА. Також один дрон збили на Одещині.

Додамо

Фахівці Київського науково-дослідного інститут судових експерти раніше виявили, що в "шахедах", якими ворог атакує Україну, присутні деталі виробників з 36 країн світу. Власне російських деталей в дронах, які збираються в рф, не більше 15%.

Нагадаємо

Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що у ніч на 19 листопада 2023 року  знищили 15 "шахедів", з 20. 

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росія атакувала Україну "шахедами" власного виробництва

     • 2141 переглядiв

    Франція успішно випробувала стратегічну балістичну ракету

     • 2502 переглядiв