ukenru
robota-pid-chas-viyni-v-ukrayini-maliy-biznes-vidnovlyuye-diyalnist-prote-chastishe-skorochuye-shtat

Робота під час війни: в Україні малий бізнес відновлює діяльність, проте частіше скорочує штат

 • 365859 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. На тлі повномасштабного військового вторгнення росії на територію України, бізнес поступово повертається до роботи, лише 17% компаній поки не працюють. Проте погіршується ситуація з виплатою заробітних плат, тому 12% підприємців змушені звільняти співробітників. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву народного депутата Ярослава Железняка від фракції "Голос".

Деталі

За його словами, ЄБА (Європейська бізнес асоціація) провела опитування (24/05 – 06/06 серед ФОПів) щодо роботи під час війни. Малий бізнеси повертаються до роботи, лише 17% опитаних ще не запрацювали. 

Однак наразі в Україні спостерігається скорочення співробітників. Так, у травні (порівняно з минулими двома місяцями: 8 та 9%), то показник "звільняють персонал" виріс до 12%.

Нагадаємо 

На доручення Президента України уряд розробляє грантову програму підтримки малого й середнього бізнесу. Основні принципи такої програми обговорили на нараді за участі Мінекономіки, Мінфіну, Фонду зайнятості та Фонду розвитку підприємництва. Завдяки грантовій підтримці українських малих і середніх підприємців та виробників розраховують розігріти економіку, простимулювати створення нових робочих місць та задовольнити попит українців на якісну продукцію.

Українські Національні Новини

Економіка