ukenru
rnbo-ukhvalila-osnovni-parametri-oboronnogo-byudzhetu-na-2019-rik

РНБО ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік

 • 14300 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 6 вересня 2018 року розглянула та ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

У цілому на потреби сектору безпеки і оборони України буде скеровано понад 5% ВВП.

Серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано виконання заходів щодо розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема, сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, крилатих ракет); посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних Сил Збройних Сил України; реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спеціального зв’язку та захисту інформації; виконання Національної розвідувальної програми на 2016 – 2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада посилила соціальний захист військовослужбовців

РНБО України затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

РНБО України підтримала пропозицію Президента України щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: цього року видатки на оборону становитимуть 5,36% ВВП

Рада також ухвалила рішення щодо забезпечення надійного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

Українські Національні Новини

Політика